Medical Pigmentation

MEDİKAL PİGMENTASYON - MEDİKAL MAKYAJ VE UYGULAMA 

   Medikal pigmentasyon kalıcı makyaj uygulaması gibi deri altına pigment yerleştirme işlemidir. Kullanılan cihaz ve pigment içerikleri özel üretilmiş ürünlerdir ve uygulama alanları farklıdır.

 

UYGULAMA ALANLARI

*Saç dökülmesi alanlarının KIL KÖKÜ VE KIL EFEKTİ,
*Meme cerrahisi sonrası meme ucu reklendirme , (AREOLA)
*Alopesi (bölgesel kıl kaybı, ileri seviyesi ise vücudda tam kıl kaybı) hastalarında kaş ve kirpik efekti, 
*Ameliyat izlerinin kamuflajı,
*Yarık dudak izlerinin kamuflajı,
*Yara - yanık izlerinin kamuflajı,
*Vitiligo alanlarının kamuflajı,
*Kaşlarında yara izi olan kişilerde kaş efekti ve renk kamuflajı, medikal pigmentasyon uygulama alanlarındandır.

 

güzellik uzmanlığı, güzellik uzmanlığı eğitimi, estetisyenlik, estetisyenliik kursu, kalıcı makyaj, kalıcı makyaj eğitimi, kalıcı makyaj nedir, kalıcı makyaj fiyatları, makyaj, kalıcı makyaj dudak, kalıcı makyaj eyeliner, eyeliner, dipliner, kalıcı makyaj dipliner, kalıcı makyaj kaş, kaş, kaş tasarım, kalıcı makyaj uygulama, vitiligo, areola, scalp, saç dökülmesi, kaş vitamini, saç vitamini, alopesi, medical pigmentasyon, medikal pigmentasyon,

   Areola meme ucunda hafif yüksek, rengi genellikle koyu olan bölgeye verilen genel isimdir. Bu bölgenin büyüklüğü ve rengi kişiden kişiye değişir.


   Çeşitli sebeplerden dolayı(kanser, mastektomi, yanık ve yaralanmalar vb.) bu bölge kısmen ya da tamamen renk kaybına uğrayabilir.
Özellikle kanser ameliyatlarından sonra cerrahi girişimlerle meme ucu tekrar yapılandırılır. Kalıcı makyaj bu noktadan sonra devreye girer.
Areola halkasının içine doğal pigmentler vasıtasıyla boya enjekte edilerek bu alanın kendi doğasında olduğu gibi renklendirilmesi sağlanır. Bu işlem genellikle meme ucu yapılandırması ile birlikte yapılır.


   Renklendirme işlemi 30-60 dakika arası sürebilmektedir. Lokal anestezi altında yapılır. Genellikle uzun süre renk kaybı olmadan ilk gün ki yapıldığı görünümünü korur.

 

   Alopesi areata ailenin bir bireyinden fazlasında görülebilir veya ailenin diğerlerinde pernisiyöz anemi ve vitiligo gibi diğer immun hastalıklar bulunabilir.


Alopecia Hastalık bulaşıcı mıdır?

    Alopesi areata bulaştırıcı değildir.

 

Alopesi areatanın nedeni nedir?

   Hastalığın yenilen gıdalarla bir ilişkisi yoktur. Diğer sağlık problemlerinde olduğu gibi hastalık stressli bir olaydan sonra başlayabilir, fakat bu olguların hepsinde yoktur.

 

Hastalık nasıl görülür?

   Alopesi areata belirgin bir rahatsızlık vermediği için, genellikle berberler tarafından saptanır. Saçın büyümesi durur ve kökünden ayrılır. Alpopesi areata üç evre gösterir. İlk olarak saçlar aniden dökülür, sonra dökülen alanda genişleme olur. Son olarak da saçlar başlangıçta renkleri beyaz veya gri olarak çıkmaya başlarlar. Bu ayları hatta yılları alabilir. Yeni kıllar çıkarken diğerleri dökülebilir.

 

Saçların tamamı dökülebilir mi?

   Etkilenen hastaların %5 ine kadar olanında tüm saçlar dökülebilir. Bu duruma alopesi totalis denilir ve çok uzun sürebilir. Hastaların %1 inden azında vücut kılları tamamiyle dökülür, bu durum alopesi üniversalis olarak bilinir.


Hastalığın başka bir zararı var mıdır?

   Alopesi areata fiziksel bir rahatsızlığa neden olmaz, ama psikolojik olarak hastayı etkiler.


Tedavisi Nasıl Yapılır?

   Ne yazık ki hastalıkta kesin çözüm sağlayabilecek tedavi yoktur. Bu noktada hastalara yan etkileri sağlığı olumsuz etkileyen ilaçlı tedavi yerine, hairpigmentation denilen saç pigmentasyonu yapılmaktadır.

   Vitiligo dış derinin renk kaybına uğramasıyla oluşan beyaz plaklarla seyreden bir deri hastalığıdır. Modern Tıp Vitiligo için gereken tedavi uygulandığında geçen iyileşen bir hastalık olarak görülmektedir. Her beyaz leke vitiligo değildir. Vitiligo olduğu düşünülen rahatsızlık da vitiligo olmayabilir. Özellikle, sıkıntılı stresli bir süreçten geçmek, vitaminsizlik-gerekli gıdanın alınamaması, antibiyotik ilaç tedavileri, ağrılı, ateşli hastalıklar, uyku bozukluğu ve psikolojik bunalım bu hastalığı tetiklemektedir.

    Bu işlemde her hastanın ihtiyacı ten rengine ve işlem uygulanacak bölgenin rengine göre özel pigmentlerden kişiye özel bir  renk tonu ayarlanır ve kişiye uygulanır. Uygulama birkaç seans sürebilir.

Saç Simülasyonu (Scalp) Saç Pigmentasyonu Nedir?

    Saç Simülasyonu cerrahi olmayan kafa derinsindeki ihtiyaç duyulan bölgelere, özel üretilmiş cihazlar ile pigmentleri micro iğneler   kullanarak gerçek gerçekleştirilen saç kökü veya saç kıl efekti görüntüsü sağlayan medikal micropigmentatiton işlemidir. Scalp pigmentasyon diye de adlandırılan bu metod son yıllarda çok tercih edilen bir uygulama olmuştur. Tecih edilme sebebi ise;

• Kellik sorunu yaşayan kadın ya da erkek,
• Saç çizgisi kaybolmuş,
• Saçı seyrelmiş,
• FUT yöntemi ile saç ektirmiş, ekilen bölgede yeterli saç sıklığına ulaşılamamış,
• Deride (saç-bıyık-sakal vb.) kıl kökü eksik olan bölgelerde,
• Deride yara vb. izi olanlarda, uygulanabilen yöntemlerdir.  

 

Saç Simülasyonu Acılı Bir İşlem midir?

   Her kişinin acı eşiği farklılık gösterir ki bölge lokal anestezi losyonları ile uyuşturulduğundan çok hassas kişilerde minimum bir acı hissedilir. Genel olarak acı hissedilmez

 

Saç Simülasyonu Kaç Saat Sürer?

   Uygulama yapılacak alanın büyüklüğüne göre değişir. Minimum 2 saat, maksimum 6 saatlik uygulamalardır.

 

Saç Simülasyon Uygulamasının Herhangi bir Zararı Var mı?

   Donanımlı uzmanlar tarafından ve doğru ürünler ile yapılır ise kesinlikle hiçbir yan etkisi yoktur. 

 

MEDİKAL PİGMENTASYON - MEDİKAL MAKYAJ NEDİR VE UYGULAMA ALANLARI 

Kullanılan cihaz ve pigmentlerin;

* Vitiligo alanlarının kamuflajı,

* Yara - yanık izlerinin kamuflajı,

* Yarık dudak izlerinin kamuflajı,

* Ameliyat izlerinin kamuflajı,

* Meme cerrahisi sonrası meme ucu reklendirme (AREOLA)

* Saç dökülmesi alanlarının KIL KÖKÜ VE KIL EFEKTİ,

* Alopesi hastalarında kaş ve kirpik efekti ,

* Kaşlarında yara izi olan kişilerde kaş efekti ve renk kamuflajı.

2021 © Tüm hakları Sevgi Önel tarafından saklıdır. İzin alınmaksızın hiçbir içerik ve görsel kullanılamaz.