Dudak Doku Tipleri

   Dudak uygulamalarının doğru ve yapaylıktan uzak bir formda olması için tasarım yolculuğunun doğru aşamalardan geçmiş olması gerekmektedir. Bu aşamayı takip eden teknik bilgi, cihaz seçimi pigment seçimi ve iğne seçimi doğru yapıldığında Sevgi Önel Akademi'de tüm doneler, materyaller ile profesyonellik ve doğallık kaçınılmazdır.


DUDAK DOKU TİPLERİ İLE PİGMENT TUTULMASI ARASINDAKİ İLİŞKİ

   Dudak uygulama prosedürü problemlerinin çoğu, dudak dokusuyla ilgili uzmanın doğru bilgi eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Dudakları anlamak için önce ağız bölgesinde bulunan üç cilt tipini tanımlamalısınız.

 

DUDAK DOKUSU - TİP 1



   Genel olarak, vücüdun zerk edilen pigmenti uzun süre tutamayacağı üç bölgesi vardır; avuç içleri, ayak tabanları ve dudak mukozası. Bu bölgeler, mikro pigmentasyona vücudun diğer bölgelerine göre farklı tepki verir.


   Dudak bölgesi anatomik olarak deri ve mukoza dokusu arasında kabul edilen ince deridir. Son derece vasküler (Kandamarları) hale getiren geniş bir kan kaynağına sahiptir ve bu pigment tutulmasını etkileyebilir. Özellikle işlem sırasında kanama pigmenti ciltten dışarı çıkarabilir.

   Bu doku tipinin vasküler yapısı dudaklara doğal rengini verir ve pigment nihai sonucu etkiler. Cilt ısındığında dudak pembe ve sağlıklı görünür. Soğuk olduğunda mavi bir renk alır ve kan damarları daraldıkça renk yoğunluğunu kaybeder. Bu değişikliklerin zerk edilen renk üzerinde etkisi vardır. Olgun hanımların doğal dudak renginin yaşla birlikte solduğu bilinen bir gerçektir. Bu doğrudan, kanın kafa bölgesindeki dolaşımından kaynaklı daralan kandamarları ile ilgilidir.

   Dudaklarının rengini kaybeden, olgun danışanların seçtikleri renk doğal bir dudak görünümü elde ederse, dudak dolgunlaştırma için mükemmel adaylardır. Dudak bölgesinde birçok sinir ucu vardır. Buda dudağın çok hassas olmasına neden olur bu hassasiyeti minimuma indirmek için işlem öncesi özel anestesi solüsyonu uygulanır.

   Dudak piğmentasyonu ile mükemmel sonuçlar elde edilebilmesine rağmen, bu prosedürün uzun ömürlülüğü, tip 1 deki cildin doğası gereği ciddi şekilde engellenir. İyileşme sürecinde renk yoğunluğunun % 50'si kaybedilecektir.

 

DUDAK DOKUSU - TİP 2

   Belirginliği en az olan dudak derisi türü vermillion çıkıntısıdır. Dudakları çevreleyen ve dudak dokusu ile normal yüz cildi arasındaki geçiş sınırını tanımlayan hafif doğrusal bir çıkıntıdır.

   Opak bir görünüme sahiptir. Beyaz renge yakındır. Bu doku tipine zerk edilen pigment canlı görünecek ve doku tipinin mavi alt tonundan etkilenmeyecektir.

   Vermillion çıkıntısı dışına uyguanan pigment yapay görünebileceğinden çıkıntıyı tamamen önlemek gerekir. Bunun yerine vermillion çıkıntısının tam sınırından uygulama yapmak doğal görünüm değişmeden daha dolgun bir etki sağlayacaktır. Çıkıntının beyaz tonuna da dikkat edilmelidir. Çünkü bu ışığı yansıtır, (özellikle üst dudakta) dudaklara daha dolgun bir görünüm verir. Pigment tamamen çıkıntının üzerine uygulanırsa bu özellik kaybolacak ve yapay bir görünüme neden olacaktır.

   Vermillion sırtı pigmenti iyi tutabilir, ancak normal cilt kadar etkili değildir. Genellikle bu tip cilt iyileşme sürecinde rengi % 40'a kadar atar.

DUDAK DOKUSU - TİP 3

   Göz önünde bulundurmamız gereken son ağız bölgesi, vermillion sırtının hemen üzerindeki deridir. Bu cilt normal bir cilttir, doku tipi 1'den çok daha kalındır ve iyileşme sürecinde renk yoğunluğunun yalnızca % 25 - 30'unu atar.

   Bu cilt, doku tipi 1 ve 2'ye göre daha az kan damarı içerir ve sinir uçları daha derindedir. Bu nedenle daha az hassastır.

 

Dudak dokusu tip 1 pigmenti % 50'ye kadar kaybeder.

Dudak dokusu tip 2 pigmenti % 40'a kadar kaybeder.

Dudak dokusu tip 3 pigmenti  % 25-30'a varan oranda pigment kaybeder.

  

2021 © Tüm hakları Sevgi Önel tarafından saklıdır. İzin alınmaksızın hiçbir içerik ve görsel kullanılamaz.