Kalıcı Makyaj ve Pigment Lekeleri

   Kalıcı makyajın uygulama alanı kaş ve dudak ile sınırlı değil çok daha geniştir. Evet, kalıcı makyaj yüz hatlarını daha parlak hale getirir ve cildin de bazı kusurlarını gizleyebilir. Pigment lekelerine sahip kişiler için bu acı verici uygulamalar veya ameliyatlara başvurmadan pürüzsüz bir cilt tonu elde etmek, komplekslerden kurtulmak ve yaşam kalitesini iyileştirmek için günümüz şartlarında bir fırsattır. 


Pigment Lekelerinin Kamufle Edilmesi - Dermapigmentasyon

   Pigmentasyon bozukluğuna bağlı olarak ortaya çıkan cilt kusurlarını kamufle etmek için kullanılan bir uygulama türüdür. Bu teknik;  lazer ve asitler ile tedaviye maruz bırakılmamak için alternatif bir yöntemdir. Bununla birlikte, Derma pigmentasyonun güçlü bir avantajı vardır. Epidermal hücreleri yok etmez, cildin yapısını korurken rengini de hizalar.

Cilt tonu dört pigment ile belirlenir:
-Melanin (kahverengi renk),
-Karoten (sarı renk),
-Hemoglobin (kırmızı renk),
-Oksijensiz Hemoglobin (mavi renk).

Bazen bu elementlerin oranı bozulur ve ciltte farklı tonlarda, şekillerde ve boyutlarda lekeler belirir.

   Tek başına bir pigmentasyon bozukluğu bir hastalık değildir. Bu her zaman bazı hastalıkların, hormonal arka plandaki değişikliklerin, vitamin ve mineral eksikliğinin, agresif çevresel etkilerin ve diğer faktörlerin bir sonucudur.  Bu nedenle, dermapigmentasyon seansından önce danışanın bir uzmanın onayını alması çok önemlidir.

   Öyleyse, doğada ne tür pigmentasyon bozuklukları olduğunu görelim.
Leucoderma: Görünümü melanin azalması veya tamamen yokluğu ile ilişkili olan beyaz veya açık pembe renkli lekelerdir. Vitiligo bu tipin bir örneğidir.

Melanoderma: Hiperpigmentasyon ve yüksek melanin seviyeleri ile ilişkili açık kahverengi veya koyu lekelerdir. Bu sınıf çiller, kloazma, benler, doğum lekeleri, melanomları içerir.

   Renk seçimi, dermapigmentasyon önemli bir adımdır. Bir uzman, müşterinin ten rengini hesaba katarak, istenen rengi elde etmek için birkaç rengi karıştırır. Cildin doğal tonuna tam olarak uymalıdır. Rengin daha açık/koyu veya daha soğuk/sıcak tonu fark edilir olacak ve gelecekte bir dizi düzeltici dövme seansı veya bir makyajla günlük olarak kamufle etme gerekecektir. Böyle bir sonuç kesinlikle tatmin edici olmayacaktır. Bu nedenle kamuflaj tekniğinde çalışan bir uzmanın mükemmel bir vizyon ve renk bilgisine sahip olması gerekir.

   Bir uzmanın seans sırasında müşterinin kartında kullanılan pigmentlerin doğru oranlarını seçmesi de aynı derecede önemlidir. Bu bilgiler aşağıdaki durumlarda kullanışlıdır:
- Bir ayda planlanan rötüş,
- Birkaç yıl sonra pigment doygunluğunu kaybedip ve yeniden pigmentasyon gerektirecek durumlar,
- Zamanla pigmentli bir alanın merkezi büyürse ve uzman sınırları “bitirmek” zorunda kalırsa.

   Kalıcı makyaj prosedüründen sonra, tedavi edilen bölge diğer mikropigmentasyon türlerinde olduğu gibi aynı bakımı gerektirir. Uygulama yapılan bölgeyi ilk 5-10 gün su ile temas ettirmemeli, kabukların kaldırılmamalı, işlem sonrası bakımlara dikkat edilmeli ve su ile fazla temas etmekten kaçınılmalı ve tamamen iyileşene kadar uygulama yapılan bölgeye, dekoratif kozmetikler ve kremler uygulamayınız.

Dermografi ile kamufle edici pigment lekelerinin avantajları:
- Az sayıda seans.
- Derinin yapısını bozmaz.
- Yüksek verim alınır.
- İyi tolere edilebilirlik.
- Kısa süreli rehabilitasyon.

;  

2021 © Tüm hakları Sevgi Önel tarafından saklıdır. İzin alınmaksızın hiçbir içerik ve görsel kullanılamaz.